De afgelopen maanden stond mijn leven op z’n kop. Van vermoedens en hoop dat het niet waar zou zijn, naar bevestiging en alles op een andere manier moeten invullen. Bhodi is ziek. Ze heeft de ziekte van Lyme. Dat wist ik al langere tijd, maar de ziekte was voor een aanzienlijke periode dusdanig naar de achtergrond verdwenen, dat zij gewoon kon functioneren als hulphond. Tot ik signalen kreeg die alarmbellen zachtjes deden rinkelen bij me. Ik heb getwijfeld, nagedacht, onderzoek gedaan op het internet, adviezen gevraagd aan verschillende personen. Zelfs nog de hoop gehad dat er een simpele oplossing was. Helaas bleken mijn vermoedens juist en heb ik een lastige beslissing moeten nemen. 

Onbegrip

Het deed me pijn om me te realiseren dat mijn lieve, mooie, zwarte hondenmeisje al langere tijd weer last had van de Borrelia bacterie en dat haar gedrag daardoor veranderd was. Ik kan nog zo hard met haar trainen, maar haar vermogen om prikkels te filteren, is verminderd. En daarin heb ik haar misschien wel een tijdje overvraagd. Het raakt me, maar tegelijkertijd besef ik dat ik gehandeld heb met de kennis van toen. En ik heb nu een keuze gemaakt uit liefde voor haar. De zoektocht naar haar opvolg(st)er is begonnen en Bhodi zal binnenkort kunnen gaan genieten van een welverdiend pensioen. 

Toch schrijf ik dit alles met gemengde gevoelens. De laatste tijd loop ik ook af en toe tegen onbegrip of zelfs ongeloof aan. Bhodi zou niet echt ziek zijn en ik zou het me inbeelden of erger nog: verzinnen. Ik heb geen idee waarom ik zou verzinnen dat mijn liefste hondenmeisje ziek is, ik had haar liever ook gewoon gezond gezien. Het raakt me ook, dat er dit soort dingen gedacht worden. Wat schiet ik ermee op? Ja, ik heb zicht op een pup erbij, maar als ik moet kiezen, kies ik toch echt voor een gezonde Bhodi die nog lekker lang kan werken. Ze is mijn alles, geen haar op m’n hoofd die er ook maar over zou peinzen om te liegen dat zij ziek is. 

Eigen waarheid

De hele situatie heeft parallellen met mijn eigen leven. Ook ik ben meerdere malen niet geloofd. Sterker nog, ik word nog steeds niet geloofd door bepaalde mensen. Inmiddels heb ik dat los kunnen laten. Als zij hun eigen waarheid willen creëren, dan moeten ze dat vooral doen. Voor mij is duidelijk wat er gebeurd is en daar ben ik niemand tekst en uitleg over schuldig. En eigenlijk geldt dat ook voor de situatie met Bhodi. Ik weet dat ze ziek is, de symptomen zijn overduidelijk. Er is geen twijfel over mogelijk. En erover liegen? Dat is niet mijn stijl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.