Over Melissa

Hoi, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Ik ben Melissa, een 29-jarige basispsycholoog. Ik heb overal een mening over, gelukkig weet ik inmiddels prima wat ik wel en niet kan zeggen. Nou ja, bijna altijd dan. Schrijven is een enorme passie van mij en ik hoop dat ik je weet te raken met mijn schrijfsels. 

Mijn studie psychologie ben ik met een reden gaan doen, ik heb zelf jarenlange ervaring met de GGZ en ik denk dat er van alles verbeterd kan worden. Hierover zul je dan ook regelmatig blogs zien verschijnen. Mijn grootste droom en wens is om later, als ik groot ben, een eigen kliniek te openen en mensen te helpen weer te kunnen gaan leven, in plaats van overleven. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen beter kan worden en geloof niet in ‘uitbehandeld’.

Ik geloof niet in ‘uitbehandeld’.

Naast de GGZ en schrijven, vind ik nog veel meer dingen interessant. Ik ben een echte duizendpoot en ‘verveling’ komt niet voor mijn mijn woordenboek. Voor nu doe ik wat vrijwilligerswerk en probeer ik te genieten van de kleine dingetjes des levens. Tussen de bedrijven door werk ik aan mijn andere grote droom: het schrijven van een boek. Oh en ik ben nog met een super tof ander project bezig, maar daarover later meer. 

Mijn beste vriendinnetjes noemen met ‘Mel’ of ‘Melis’, maar ik laat het aan jou hoe jij mij noemen wil. Bedenk iets leuks en je merkt vanzelf wel of ik reageer. Het is goed om te benoemen dat ik nogal eigenzinnig kan zijn en soms ook best wel eigenwijs. Maar hé, komen daar niet altijd de beste ideeën uit voort? Wat verder misschien wel leuk is om te weten over mij: ik ga vaak te laat naar bed en heb dan best wel wat koffie nodig de volgende ochtend. Gelukkig slaapt mijn hond graag uit, dus dat scheelt weer wat. 

Stilzitten is nooit mijn ding geweest en ik hou ervan om net iets te veel hooi op mijn vork te nemen. Stress is dan ook mijn grootste vriend en vijand, maar de ervaring leert dat hoe druk ik het ook heb, het altijd wel weer goed komt. En met die gedachte wil ik afsluiten, want het is belangrijk om daarin te blijven geloven.

Het komt altijd goed.

Liefs, Liss